31. децембар 2018.

Новогодишњи пакетићи и дружење са најмлађима

Народни посланик Милија Милетић јуче се у Сврљигу и у сврљишким селима дружио са децом и делио им новогодишње пакетиће.

Он је најпре у Сврљигу у сали биоскопа Центра за туризам, културу и спорт разговарао са родитељима и њиховом децом, а касније у поподневним часовима обишао је сва села где има деце како би им однео новогодишње пакетиће на кућном прагу.

Срећна Нова година

Драги суграђани,

Желим вам да вам 2019. година буде роднија и благороднија, како на њиви, тако и у кући.

Живели и све најбоље.

У потпису,
Председник Уједињене сељачке странке,
Милија Милетић

28. новембар 2017.

Повеља “Капетан Миша Анастасијевић“ Милији Милетићу

kapetanУ Регионалној привредној комори данас су додељене награде “Капетан Миша Анастасијевић“ успешним привредницима, појединцима и колективима са подручја Нишавског округа.

Данас је додељено 16 значајних признања, а међу награђенима је и председник Уједињене сељачке странке и народни посланик Милија Милетић.

Њему је ово признање уручено за изузетан допринос развоју сеоских подручја на југоистоку Србије, а у његово име Повељу су преузеле председница општине Сврљиг Јелена Трифуновћ и Емилија Милетић, ћерка народног посланика Милетића.

Иначе, признање “Капетан Миша Анастасијевић“, додељује се за посебне пословне и друштвене резултате у току једне календарске године.

25. март 2017.

Реконструкција Основне школе у Сврљигу

Председник Уједињене сељачке странке и народни посланик Милија Милетић јуче је обишао радове на реконструкцији објекта основне школе “Добрила Стамболић“ који се изводе уз помоћ Канцеларије за управљање јавним улагањима, а за чију намену је издвојено 73 милиона динара.

Milija Miletic

Са лепим временом почели су радови на реконструкцији школе и то ме радује. У наредном периоду радиће се још много тога, уз свесрдну подршку Владе Репбулике Србије. План је да се изгради и пут до Бабиног зуба преко Сврјига у дужини од 17 километара, као и да се коначно заврши реконструкција вишенаменске спортске хале која ће бити једна од најлепших у овом делу Србије, поручио је Милетић.

1. децембар 2016.

Милија Милетић обишао путера у сврљишкој општини

zimska-sluzbaНародни посланик Милија Милетић обишао је путаре и раднике зимске службе јавног комуналног стамбеног предузећа “Сврљиг“ који раде на одржавању локалних путева у Сврљигу.

У сврљишким селима има снега више него у самом градском насељу, али путари раде на чишћењу и сви правци су проходни.

26. новембар 2016.

ФАО помоћ сврљишким пољопривредницима

Народни посланик Милија Милетић рекао је да је општини Сврљиг до сада испоручено око 1.600 пакета помоћи у виду семена, ђубрива, садница и сл. пољопривредницима који су претрпели штету од елементарне непогоде.

Он додаје да ФАО Фонф планира да до краја 2016-те расподели још око 500 пакета пољопривредницима, коју ову погодност нису остварили у протеклом периоду.

Иначе, помоћ се додељује пољопривредницима који су претпрели штету на својим усевима још 2014-те године.