25. март 2017.

Реконструкција Основне школе у Сврљигу

Председник Уједињене сељачке странке и народни посланик Милија Милетић јуче је обишао радове на реконструкцији објекта основне школе “Добрила Стамболић“ који се изводе уз помоћ Канцеларије за управљање јавним улагањима, а за чију намену је издвојено 73 милиона динара.

Milija Miletic

Са лепим временом почели су радови на реконструкцији школе и то ме радује. У наредном периоду радиће се још много тога, уз свесрдну подршку Владе Репбулике Србије. План је да се изгради и пут до Бабиног зуба преко Сврјига у дужини од 17 километара, као и да се коначно заврши реконструкција вишенаменске спортске хале која ће бити једна од најлепших у овом делу Србије, поручио је Милетић.

1. децембар 2016.

Милија Милетић обишао путера у сврљишкој општини

zimska-sluzbaНародни посланик Милија Милетић обишао је путаре и раднике зимске службе јавног комуналног стамбеног предузећа “Сврљиг“ који раде на одржавању локалних путева у Сврљигу.

У сврљишким селима има снега више него у самом градском насељу, али путари раде на чишћењу и сви правци су проходни.

26. новембар 2016.

ФАО помоћ сврљишким пољопривредницима

Народни посланик Милија Милетић рекао је да је општини Сврљиг до сада испоручено око 1.600 пакета помоћи у виду семена, ђубрива, садница и сл. пољопривредницима који су претрпели штету од елементарне непогоде.

Он додаје да ФАО Фонф планира да до краја 2016-те расподели још око 500 пакета пољопривредницима, коју ову погодност нису остварили у протеклом периоду.

Иначе, помоћ се додељује пољопривредницима који су претпрели штету на својим усевима још 2014-те године.

20. новембар 2016.

Сусрет са амбасадором Словеније у Београду

Председник и чланови Посланичке групе пријатељства са Словенијом састали су се, у Дому Народне скупштине, са амбасадором Словеније у Београду Њ.Е. Владимиром Гаспаричем.

Милија Милетић, председник ПГП са Словенијем пожелео је добродошлицу амбасадору Словеније и упозанао га са податком да Посланичку групу пријатељства са Словенијом, у овом сазиву, чини 40 народних посланика.

Он је указао да се добри односи две земље огледају у великом броју потписаних споразума, нарочито у области привреде, пољопривреде, туризма и осталих грана и закључио да и поред тога има простора за додатно унапређење односа две земље, посебно у поменутим областима.

Навео је да је Словенија добар пример када је у питању бањски туризам и додао да Србија у том смислу има велики потенцијал који би требало унапредити.

Од великог значаја за нашу земљу је то што је велики број словеначких компанија инвенстирало у Србију и на тај начин упослило око 25 хиљада грађана, навео је Милетић.

У наставку излагања, Милетић је навео да је потребно наставити сускцесију и решавање предмета „Крка Ново место“ у Сврљигу, као и других предмета које су предмет сукцесије.

Милетић је истакао да је сарадња влада Србије и Словеније на узлазној путањи, чему је посебан допринос дао и премијер Србије лично, а што желе да учине и народни посланици. До краја месеца одржаће се састанак чланова Одбора за спољне послове два парламента, навео је Милетић.

 

 

Амбасадор Словеније Владимир Гаспарич истакао је да је Србија значајан партнер у политичком и економском смислу и да представља огроман потенцијал и тржиште које треба поштовати. Указао је на досадашњу добру економску сарадњу, као и да је Србија када је у питању увоз и извоз робе у Словенији, на првом месту у региону. Поздравио је напоре Владе Републике Србије, када је у питању долазак страних инвеститора у Србију, као и спровођење реформи на путу ка ЕУ.

Амбасадор је истакао да би било пожељно да Србија има почасног конзула у Словенији.

У разговору у ком су учествовали Душица Стојковић, Марија Јањушевић, Драгомир Карић, Ненад Божић, Звонимир Ђокић, Зоран Бојанић, Славиша Булатовић, Горан Ковачевић и Нада Лазић, указано је на традиционално добру сарадњу два народа, као и на потребу интензивирања парламентарне сарадње.

Саговорници су упознали амбасадора са одличном сарадњом коју Србија има са Националним конвентом и невладиним организацијама.

Такође, навели су да је од посебног значаја формирање Националног савета Срба у Словенији, које има за циљ очување културног и етничког индетитета српског народа.

4. август 2016.

Наставак инфраструктурних-приоритетних радова

Put-prema-LalincuНародни посланик Милија Милетић обишао је завршне радове на асфалтирању пута од села Гојмановац до општине Сврљиг.

Он истиче да ће након завршетка изградње ове траде, почетком наредне године почети нови радови на изградњи пута који ће повезати Сврљиг са Старом Планином и туристичкој дестинацији Бабин зуб.

3. август 2016.

Милетић са Министарком пољопривреде о актуелним проблемима

Министарка пољопривреде, шумарства и водопривреде Снежана Богосављевић Бошковић, у среду, 3. августа, састала се са народним послаником Милијом Милетићем и разговарала о актуелним проблемима у пољопривреди у сврљишком, али и у осталим крајевима југоисточне Србије.

Милетић и Богосављевић Бошковић обишли су газдинство Дејана Јовановића, пољопривредника из Плужине, са њим разговарали о стању у сточарству, а након тога посетили су подручје села где је извршена комасација земљишта.